

نکاتی راجع به چاپ دیجیتال و افست که توجه به آن کیفیت کار را بالا خواهد برد.
۱/ چاپ دیجیتال: دو حالت دارد. با توجه به توانمندی های دستگاه های چاپ دیجیتال، هر برگ کاغذ یا تمام رنگی چاپ می شود و یا سیاه و سفید. بنابراین چاپ دو رنگ یا سه رنگ و یا تک رنگی که غیر مشکی باشد، در چاپ دیجیتال معنی ندارد.
۲/ چاپ دیجیتال برای چاپ در تعداد محدود می باشد. این محدودیت تعداد با توجه به تعداد صفحه، صحافی شده یا تک نسخه. ای بودن، تک رنگ یا رنگی بودن و … می تواند از یک تا حدودا سیصد نسخه متغیر باشد. اما نشریه کم حجم در تعداد زیر پانصد نسخه کماکان در چاپ دیجیتال مقرون به صرفه می باشد. البته این نکات قابل بررسی در هر نشریه به صورت جداگانه است. تصمیم نهایی برای چاپ افست بجای چاپ دیجیتال، توافقی است که بین معاونت فرهنگی دانشگاه، دانشجوی رابط نشریه و انتشارات پونه، صورت می گیرد.
۳/ چاپ افست برای کارهای تعداد بالا مناسب است و ملزومات خاص خودش را داراست.
۴/ برای چاپ افست گرفتن از فایل، حتما باید هماهنگی هایی انجام شود و فایل حتما توسط کارشناس انتشارات تایید شود.
۵/ در چاپ دیجیتال شکل رنگبندی فایل ترجیحا RGB تحویل انتشارات شود و اگر CMYK باشد هم چاپ می شود اما ممکن است رنگ ها دقت لازم نداشته باشند و رنگ فایل با رنگ نسخه چاپی تفاوت چشمگیری پیدا کند.
دستگاه های چاپ دیجیتال سیستم کارشان بر پایه RGB است. فایل ارسالی برای چاپ افست حتما باید به صورت CMYK تحویل انتشارات شود.
* نکات فنی که باید رعایت شود
۱/ وقتی تعداد صفحات نشریه چند برگ باشد ترجیحا منگنه صحافی مناسبی هست. نکته ای که در این نوع صحافی باید رعایت شود تعداد صفحات است. نشریه ای که قرار هست از وسط منگنه بخورد، در هر سایزی که باشد، باید تعداد صفحاتش ضریبی از چهار باشد. مگر در صورتی که پشت جلد سفید باشد؛ که جداگانه یک دو صفحه روبرو هم محاسبه می شود. و صفحات داخلی باز هم باید ضریب چهار باشد.
۲/ در نشریاتی که به علت بالا بودن تعداد صفحات و یا خواست سفارش دهنده قرار هست صحافی با چسب گرم انجام شود، تعداد صفحات محدودیت تعداد خاصی ندارد.
۳/ هر صفحه از نشریه باید به اندازه کافی مارژین یا همان سفیدخوانی اطراف صفحه داشته باشد. لذا اگر حتی در طرح نشریه نیاز به سفیدخوانی کمی می بینید، لطفا برای چاپش، حتما از چهار طرف هر صفحه یک و نیم سانتی متر، برای خطاهای چاپ و برش در نظر بگیرید. در این محدوده البته میتوانید مواردی مثل شماره صفحه و سرصفحه و زیرنویس را قرار دهید. اما این موارد هم حداقل از کناره کاغذ یک سانتی متر ترجیحا فاصله داشته باشند.
۴/ در نشریاتی که قرار هست سیاه و سفید چاپ بشوند حتما نور عکس ها از نظر کنتراست و تاریکی و روشنی بررسی شود. برای این که مطمئن شوید پس از چاپ نشریه، عکس ها خوب از کار در میاید، بعد از طراحی حتما یک پرینت به عنوان نمونه بگیرید و وضوح تصاویر را در پرینت سیاه و سفید بررسی کنید. سعی کنید در عکس های مورد استفاده تیرگی و روشنی زمینه در نسبت با افراد یا سوژه عکس ها فاصله در سیاهی و روشنی زیادی داشته باشد. در غیر این صورت بعد از چاپ همه تصویر یا خیلی روشن یا خیلی تیره می شود که در هر دو حالت تصویر نامفهوم خواهد شد.
* نکات مربوط به روند کار از ابتدا تا انتها با نشر پونه:
۱/ برای هر کاری به میزان خاصی زمان نیاز هست. لذا همانگونه که برای طراحی و نوشتن مقالات زمان اختصاص می دهید، برای چاپ هم زمان کافی در نظر بگیرید. فایل را هر چه زودتر به دست ما برسانید به همان نسبت سر وقت نشریه را تحویل می گیرید. در هر صورت ما تمام تلاشمان را جهت تحویل به موقع کار انجام خواهیم داد. اما لطفا حداقل از دو روز قبل از زمان انتشار نشریه، فایل رو تحویل و هماهنگی ها رو انجام بدهید که در زمان شلوغی و در نوبت چاپ ماندن، به مشکلات دیرکرد انتشار بر نخورید.
۲/ روند کار با نشریه به این صورت هست که ابتدا باید سفارش چاپ از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، به دست نشر پونه برسد. سپس اگر شخص رابط نشریه، با شماره تماس های ۰۹۱۲۳۵۹۹۷۳۹ و یا ۷۷۵۱۰۰۵۲ تماس بگیرد و بعد “فایل” و “نامه ارسالی به مدیرکل معاونت فرهنگی دانشگاه” و “تایید ایشان برای ویژگی های عنوان شده برای نشریه“، را به وسیله راه های ارتباطی ارسال کند، اقدامات لازم جهت چاپ نشریه صورت می گیرد.
این اطلاعات مربوط به ویژگی ها به طور کلی شامل:
-
قطع نشریه (A5 یا رقعی، A4 یا رحلی، وزیری، خشتی و …)
-
رنگی یا تک رنگ بودن
-
تعداد (تیراژ) چاپ
-
دیجیتال یا افست بودن نوع چاپ
-
نوع صحافی (چسب- منگنه و …)
-
داشتن یا نداشتن سلفون برای جلد
-
نوع کاغذ مصرفی در متن و جلد
-
و در کل هر ویژگی ظاهری که در نظر هست…
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
خوشمان امد